10 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ

                                                                                            images (1)                                                   

       

      1. Το ζέσταμα και το στρέτσινγκ πριν (και πολλές φορές μετά) την προπόνηση ή το παιχνίδι, είναι απαραίτητο. Επίσης πολύ σημαντικό όσο σημαντική είναι και η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας για την προστασία σας. Αρχικά (και αν δεν είστε συνηθισμένοι, ίσως να την βρείτε μια βαρετή ρουτίνα, που όμως στην πορεία θα γίνει μια  ευχάριστη «ιεροτελεστία  που όχι μόνο θα σας βοηθήσει να εξοικειώστε το σώμα σας στις ανάγκες του αθλήματος (π.χ. την ελαστικότητα σας) αλλά και να προσαρμόζει την θερμοκρασία του σώματος σας στην εκάστοτε εξωτερική (π.χ. σε πολύ κρύο καιρό). Πάνω από όλα θα ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες τραυματισμού σας. Αυτή είναι μια βασική αρχή που θα πρέπει να τηρείτε καθόλη την διάρκεια της τεννιστικής σας πορείας.

«Παίρνει Χρόνο»

2. Ας είστε ρεαλιστές και όχι αυστηροί με τον εαυτό σας. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολλές επαναλήψεις (επαφές με την μπάλα/χτυπήματα) για να υπάρξει ορατή βελτίωση.
«Παίρνει Χρόνο»

3. Η επανάληψη είναι η μητέρα της γνώσης. Περισσότερες επαναλήψεις= μεγαλύτερη εξοικείωση.
«Παίρνει Χρόνο»

4. Τα λάθη είναι καλοδεχούμενα. Θα πρέπει να συνηθίσετε στο γεγονός ότι θα υπάρχουν 2 ειδών λάθη: i) Αυτά που θα μπορείτε να τα διορθώσετε και να τα επηρεάσετε ii) και αυτά που δε θα μπορείτε να κάνετε και πολλά.
«Παίρνει Χρόνο»

5. Να είστε ελαστικοί με τον εαυτό σας, χαλαρώστε και αφήστε το σώμα και το μυαλό να απορροφήσουν τις πληροφορίες που δέχονται.
«Παίρνει Χρόνο»

6. Το μυαλό μπορεί να επεξεργαστεί και να καταλάβει τις πληροφορίες που δέχεται 5 φορές πιο γρήγορα από ότι το σώμα που δεν προσαρμόζεται άμεσα.
«Παίρνει Χρόνο»

7. Μην ξεγελαστείτε με διάφορα «διαφημιστικά» που σας υπόσχονται ότι θα παίζετε σαν επαγγελματίες μέσα σε 20 λεπτά.
«Παίρνει Χρόνο»

8. Ο προπονητής σας είναι και ο μέντοράς σας. Θα σας μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του αλλά θα φτιάξετε το δικό σας στυλ με την πάροδο του χρόνου. Μη το βιάσετε όμως.
«Παίρνει Χρόνο»

9. Δεν έχει σημασία αν προορίζετε τον εαυτό σας για ένα απλό ερασιτέχνη ή έναν πρωταθλητή. Η βάση, η «ρουτίνα» εκμάθησης, ο πυρήνας, είναι – και θα πρέπει- να είναι ίδια για όλους. Αυτό που αλλάζει είναι οι ώρες δουλειάς, τα επίπεδα δυσκολίας και οι απαιτήσεις που ξεχωρίζουν τις δύο αυτές κατηγορίες.  Δεν είναι υπέροχο να σκεφτεί κανείς πως, από τα ίδια μικρά βήματα ξεκίνησαν όλοι οι μεγάλοι παίχτες του παγκοσμίου τένις;
«Παίρνει Χρόνο»

10. Μάθετε την τέχνη της υπομονής. Όταν η επίτευξη του στόχου σας ωθεί στο άγχος και την ανησυχία, δείξτε πειθαρχία. Η ανυπομονησία τρέφει την ανησυχία, τον φόβο και την αποθάρρυνση. Η υπομονή δημιουργεί αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και λογική αντιμετώπιση, που στο τέλος οδηγεί στην επιτυχία.
«Παίρνει Χρόνο»